Het bijzondere getal 40
De bijzondere leeftijd van 40 jaar schijnt toch een enorme rol te spelen in het leven van veel mensen. Ikzelf herinner me er niks bijzonders van, maar in het leven van mijn oudste zoon Jimmy, zag ik daar toch wel meer van. Voordat hij 40 zou worden, had hij zichzelf als doel gesteld om nog een keer aan een kickbox wedstrijd mee te doen. Enfusion was daar een enorme uitdaging voor, in de sportcampus in het Zuiderpark van Den Haag. Een pittig jaar van trainen ging daar aan vooraf. Uiteindelijk zijn het onvergetelijke wedstrijden geworden, waarvan hij er 2 gewonnen had en 1 verloren. En gelukkig is hij er zonder lichamelijke problemen uitgekomen.
Maar de meest bijzondere beslissing, die hij nam, in het jaar voordat hij 40 werd, was wel de volgende. In dit filmpje legt hij zelf uit hoe hij daartoe gekomen was.
Party met de familie
Ik herinner me dat er vroeger een liedje was met de inhoud: “Trouw niet voor je 40 bent, en alle geheimen van het huwelijk kent. Heus het is nog niet te laat, als je na je 40ste pas trouwen gaat. Niet dat dat van enige invloed geweest is, maar dit gebeurde op zijn 42ste  midden in de coronacrisis.