Efteling
We gingen eerst naar “een ander rijk” genaamd fata morgana
Elina was blij, dat we dat andere rijk achter de rug hadden. Die heeft het grootste deel met haar ogen dicht gezeten. Terwijl de anderen in de rij stonden bij de baron, hebben wij een ijsje gegeten en een rondvaart gemaakt.
De baron was een nieuwe attractie. Hierboven bleef je even hangen, voordatje in een zwart gat in de grond stortte en er vervolgens weer net zo harduit kwam. Ik heb even een beurtje overgeslagen. Het was 45 minuten wachten, om dan in anderhalve minuut los te gaan.
Elina en ik zaten intussen te fantaseren, om in dat huisje met die molen te wonen, alleen had je weinig privacy, want om de haverklap kwam er eentraptreintje door je huis rijden. Dat boerderijtje onder leek ons dan een beter idee.
Daarna ging ome Jimmy met Elina in een doolhof. Net toen we dachten dat ze de uitgang niet meer konden vinden, kwamen ze te voorschijn. Dan samen met ome Jimmy in de draaiende kookpotten. Terwijl Elina steeds harder wilde en ome Jos steeds harder ging draaien, moest ome Jimmy bijna kotsen. Hij zag ook wel een beetje pipsjes, toen hij eruit kwam. Tijd voor een reis om de wereld in 10 minuten.
2d667e
Verder kwam de schommelboot en een achtbaan in het donker aan de beurt. Terwijl er een aantal naar de python gingen, gingen Elina en ik in de bootjes molen. Ome Jimmy was ff missselijk genoeg en maakte foto’s van ons. Hierna gingen we met z’n drieen een ritje maken met een oldtimer. Elina ging ook achter het stuur, zonder rijbewijs, maar daar keken ze gelukkig niet naar.
De vliegende Hollander, was de laatste achtbaan, waar we in gingen, deze eindigde in het water. Elina was net te klein en bleef met ome Jimmy op ons wachten en maakte deze foto.
Op weg naar Joris en de draak met z’n allen, zelfs oma ging mee, samen met Jillus sirene aan gezet.
De droomvlucht was ook echt de moeite waard. Je waande je even in de wereld van de elfjes. We zijn ook nog ik vila Volta geweest. Hier kwam je in een kamer, waar je letterlijk en figuurlijk alles zag draaien. Als laatste gingen we naar het sprookjesbos. Daar zijn vrijwel alle sprookjes te zien, die er maar bedacht zijn.
En dan als afsluiter de jaarlijkse familiefoto, ditmaal was er geen fotograaf aanwezig, dus Jillus zou dat dit jaar op zich nemen. Omdat hij nu zelf niet op de foto kon, eerst even een selfie en dan aan de slag. Dat viel niet echt mee om ons er geordend op te krijgen, maar uiteindelijk heeft hij het toch voor elkaar gekregen. Maar omdat we het niet leuk vonden, dat hij er nu niet op stond, hebben we toch nog een voorbijgangster bereid gevonden om een foto van ons allemaal te nemen. Een leuke afsluiter van een gezellig dagje uit samen.