We waren de Jordaan al een keer onderweg tegengekomen en op veel plaatsen is hij niet veel breder als een sloot. En ook op de doopplaats was hij niet veel breder alleen veel minder helder.
We hadden ook twee dopelingen bij ons, die zich door hun vrienden wilden laten dopen . . .
Marleen
Niels
Karel
Nathalia
Veel christenen zijn ervan overtuigd, dat je je pas kan laten dopen op het moment dat je zelf bewust een keuze maakt om in de Here Jezus te geloven, dat Hij voor jou gestorven is en de straf voor alle verkeerde dingen in je leven gedragen heeft. De betekenis van de doop zoals in de bijbel beschreven is het afleggen van je oude leven in het water (vandaar dat het zo vuil was) en het met de Here Jezus een nieuw leven beginnen, met Hem en in Zijn kracht. We ontvangen niet alleen vergevind voor wat we in het verleden fout gedaan hebben maar ook wat we nog fout zullen gaan doen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat we er maar op los kunnen leven, maar als het goed is willen we dat ook niet meer, Gods Geest in ons verandert ons van binnen.
Op de foto’s met een * kun je klikken voor een kort filmpje
*
Op naar En Gedi
Vandaag gaan we naar de Jordaan waar veel mensen uit de hele wereld zich willen laten dopen, omdat de Here Jezus Zelf zich daar heeft laten dopen.
Terug Terug Volgende Volgende
*