In Yad Vashem staan deze gedenktekens als herinnering aan al die onafgemaakte levens. Yad Vashem is een groot bewijs aan wat er tijdens de holocaust heeft plaatsgevonden. Anti semitisme is een eeuwenlang kwaad, het is gericht tegen het volk dat God ooit uitverkoren heeft en komt voort uit haat en jaloezie.
De joden werden eerst in getto’s gezet en later met treinen afgevoerd naar vernietigingskampen. In totaal zijn er 6 miljoen Joden op gruwelijke wijzen vermoord, waarvan anderhalf miljoen kinderen Helaas zijn er nog steeds mensen die ontkennen dat de holocaust heeft plaats gevonden en komen er steeds meer tekenen dat mensen in staat zijn om zich hieraan opnieuw schuldig te maken.
Dwars door al het lijden heen, zie je als je uit Yad Vashem komt het herbouwde Jeruzalem liggen als teken van opbouw en herstel. God is na al die lange jaren Zijn beloften nagekomen en is bezig om Zijn volk terug te brengen uit alle landen waarheen ze verstrooid waren. Dat is een wonder dat een volk na 2000 jaar weer terug is in het eigen land. Er is veel strijd maar uiteindelijk zullen alle tegenstanders moeten erkennen dat Gods Hand over dit volk is en wie hen aanvallen zullen uiteindelijk over hen vallen.
Er zijn vele foto’s te zien van Joden, die in allerlei landen opgepakt werden.
Terug Terug Volgende Volgende