In de ochtend eerst een dienst bijgewoond in de synagoge in Jeruzalem
In de middag naar Bethlehem
Tijdens deze reis heb ik pas bergrepen dat Israel verdeeld is in A, B en C gebieden, deze indeling is op verschillende manieren zichtbaar. In gebied A (de donkerbruine gebieden) hebben de arabieren de volledige controle. In gebied B (lichtbruin) hebben de arabieren gedeeltelijk zeggenschap maar deze gebieden worden gecontroleerd door het Israelische leger. In het C gebied (zalmkleurig) heeft Israel volledige zeggenschap.
Op bezoek bij pastor Khouri, die een baptisten gemeente heeft in Bethlehem. Hij vertelde hoe hij tot geloof in de Here Jezus als Messias is gekomen.
Na hem is in de loop der jaren zijn hele familie tot geloof gekomen en ook veel andere arabische inwoners van Bethlehem.Als laatste van zijn familie, kwam zijn oudste broer tot geloof, maar hij is vanwege zijn geloof vermoord. Pastor Khouri vertelde dat het niet in de eerste plaats een probleem is om christen te zijn, maar wanneer je ook in het Oude Testament van de bijbel gelooft, dan heeft dit vaak ernstige gevolgen.
Bethlehem ligt in een A gebied, Joden kunnen hier niet wonen, dat is niet veilig. Er wonen wel christenen maar die zijn alleen veilig als ze niet in het Oude Testament geloven en dit heeft te maken met de erkenning dat Israel het uitverkoren volk van God is.
De omstreden muur, die wel het aantal zelfmoordterroristen tot een minimum weet te beperken
Terug Terug Volgende Volgende