Vanaf de Olijfberg heb je een geweldig uitzicht op de stad Jeruzalem. Vanaf deze berg is de Here Jezus opgestegen naar de hemel. Terwijl Zijn discipelen Hem nastaarden, kwamen er twee engelen, die hen vertelden, dat Hij op dezelfde wijze zou terugkeren.
Johan
Marjolein
Als mensen in Israel een graf bezoeken, dan leggen zij een steen op het graf, dit betekent, ik heb aan jou gedacht. De doden liggen overigens in de grond begraven en niet in datgene wat boven de grond zichtbaar is.
Dit is de oostelijke poort in de muur van Jeruzalem. Volgens de bijbel zal de Messias deze poort binnengaan als Hij komt om Israel van al zijn vijanden te verlossen en om als Koning over de hele wereld te heersen. De arabieren hebben deze poort dichtgemetseld en er een arabische begraafplaats voor gemaakt.
Cobi
IJfke
Ria
Rita
Cees
Cobi en IJfke waren de oudste twee dames van de groep, zij kwamen uit de omgeving van Stadskanaal. In Jeruzalem waren toeristen van over de hele wereld en ook heel veel Nederlanders.
De hof van Getsemane was voor publiek gesloten, toen wij er waren. Dit is de plek waar de Here Jezus vaak kwam en waar Hij uiteindelijk ook gevangen genomen werd.
Op de Olijfberg liggen heel veel Joden begraven. De Joden verwachten dat de Messias terugkomt op de Olijfberg en de opstanding van de doden zal dan ook plaatsvinden.
Terug Terug Volgende Volgende